Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Οικονομική κρίση ( ; )



Η 'οικονομική κρίση' που έχει χτυπήσει χρηματιστήρια, τράπεζες, οικονομικούς κολοσσούς και οργανισμούς, εξακολουθεί μήνες μετά την 'έκρηξη' της να μας θέτει τα εξής ερωτήματα:
1 ) περνάω ή θα περάσω και εγώ αυτή τη κρίση;
2)αν ναι πότε και πως θα εκδηλωθεί;
3)είναι αληθινή ή τεχνιτή;
4)μπορώ να την αποφύγω; αν όχι μπορεί το κράτος να με προστατέψει;
Σε πρώτο πλάνο πάντως δεν είναι και λίγοι αυτοί που πανικοβάλλονται και ο απλός κοσμάκης αισθάνεται να διακατέχεται από νευρικότητα και ανασφάλεια όχι για το αύριο αλλά κυρίως για το παρόν. Υπάρχει άραγε μεγάλη οικονομική κρίση την ώρα που τράπεζες τσακώνονται για το δικαίωμα εξαγοράς χρεοκοπημένων πιστωτικών ιδρυμάτων και άλλων πρώην εύφορων οργανισμών ; Υπάρχει μεγάλη οικονομική κρίση την στιγμή που τα ξενυχτάδικα, τα clubs, τα περισσότερα καταστήματα εστιάσεως (γρήγορης και μη) είναι διαρκώς γεμάτα; και αν όχι κάθε μέρα τις ημέρες αιχμής σίγουρα χωρίς καμία αμφισβήτηση.
Η οικονομική κρίση και παρεμφερή της θέματα θα αποτελέσουν το βασικό αντικείμενο της συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Απριλίου στην Πράγα με τη συμμετοχή των ηγετών των κρατών-μελών της ευρωπαϊκής ένωσης και του αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα. Τι να περιμένουμε από αυτή τη συνάντηση; Θα σας πω αμέσως... σίγουρα τη στήριξη οικονομικών κολοσσών, την επιβάρυνση των πολιτών με αντιλαϊκα μέτρα στο όνομα της 'κρίσης' , παράταση της αβεβαιότητας της αμφιβολίας και του γενικότερου αρνητικού κλίματος με φόντο την αναμνηστική φωτογραφία των ηγετών κάτω από το λογότυπο...'συμφωνούμε ότι διαφωνούμε'! Πόσο μας αγγίζει ή αν θα μας αγγίξει...είδωμεν στο προσεχές μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες