Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Ισχυρό μέσον και κατάλληλα προσόντα


Προσέξτε τα δυο συμβάντα -σχετικά φρέσκα- και θα καταλάβαιτε τι εννοώ. Οι καταστάσεις είναι πραγματικές και οι παθόντες όταν τα διαβάσουν θα καταλάβουν σίγουρα ότι πρόκειται για αυτούς.
Περιστατικό πρώτο: Ο Θανάσης είναι πτυχιούχος φυσικοθεραπευτής με μεγάλη προϋπηρεσία και ειδικότερα στο χώρο του ποδοσφαίρου σε ομάδες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρόσφατα έδωσε βιογραφικό στην Ε.Π.Ο. (ποδοσφαιρική ομοσπονδία) για να προσληφθεί ως φυσικοθεραπευτής στο τεχνικό επιτελείο εθνικών ομάδων νέων και ελπίδων. Ήθελε πολύ τη θέση (μιλάμε ότι θα έλυνε το πρόβλημα της ζωής του το παιδί με μόνιμη δουλειά στο δημόσιο) και γι'αυτό έβαλε μέσο τον νομάρχη μεγάλης πόλης της Ελλάδος γνωστό για τις συχνές εμφανισεις του στα ΜΜΕ, με τον οποίο έχει σχέσεις συγγένειας!
Τόσο σίγουρος ήταν για την πρόσληψη του που το διαφήμιζε παντού. Η θέση τελικά κατέληξε αλλού. Ο προσληφθής φυσικοθεραπευτής είχε μέσον, μεγάλο 'κεφάλι' της κυβέρνησης και μάλιστα υπουργό σημαντικό .
Συμπέρασμα: δεν αρκεί να έχεις ένα απλό μέσον...πρέπει να είναι και ισχυρό ταυτόχρονα.
Περιστατικό δεύτερο: Η Ελένη είναι αριστούχος απόφοιτος αγγλικής φιλολογίας , γλωσσομαθής, μιλάει άπταιστα εκτός από αγγλικά και γαλλικά και επίσης πολυ καλά ισπανικά και ιταλικά. Όταν παρέδωσε το βιογραφικό της στην υπεύθυνο προσλήψεων σε νεοσύστατo οργανισμό εκπαίδευσης και πιστοποίησης επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων, η έκπληξη και θαυμασμός ήταν ολοφάνερος. Η θέση ήταν σε πόστο γραμματείας και δημοσίων σχέσεων και πολυ καλά αμοιβόμενη.
''Θα σας ενημερώσουμε άμεσα'' ήταν η απάντηση με σαφή υπονοούμενο για αίσια κατάληξη. Η Ελενη όμως εκτός από χτηπητά πλεονεκτήματα έχει και χτυπητά μειονεκτήματα όπως για παράδειγμα τα 20 παραπανήσια κιλά της και τους 3 βαθμούς μυωπίας. Δεν είναι και η 'Μαρία η άσχημη' μιας και περιποιείται πολύ τον εαυτό της και ντυνεται και πολύ καλά . Σίγουρα όμως στον τομέα 'εμφάνισης' την τρώνε πολλές. ...όπως και έτσι και έγινε. Την θέση την πήρε κάποια με proficiency μεν αλλά πολύ φτωχότερο βιογραφικό και κυρίως άγνοια λοιπών γλωσσών. Η κοπέλα που πήρε τη θέση είχε ...χτυπητά μειονεκτήματα σε σχέση με την Ελένη αλλά και χτυπητά πλεονεκτήματα τα οποία φυσικά ήταν ...οφθαλμοφανή. Σύμφωνα με παραδοχή της Ελένης το μπούστο της συγκινησε το σύνολο των ανδρών της εταιρίας και πιο πολύ αυτό του διευθυντή (που είχε και τον τελευταίο λόγο για την πρόσληψη) . Συμπερασμα: δεν πρέπει να έχεις απλώς προσόντα, πρέπει να έχεις και τα 'κατάλληλα' .
Θανάση και Ελένη μην κολλάτε, δεν είστε οι μόνοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες